www.hrm.se - HRM Företagsöverlåtelse Marknad

 

 
ID nr: 20130923-1  
Rubrik:

Logistikföretag med mycket stora marginaler

Pris:

30 Mkr eller 50% för 15 Mkr

E-post: scrapig@hotmail.com
 

Jag äger ett företag som jag är intresserade av att sälja. Antingen hela eller en del. Vi jobbar inom logistikbranschen och har avtal med världens största rederier och speditörer.

 

Med hjälp av en stor fraktvolym har vi Sveriges lägsta fraktpriser som vi kan erbjuda företag. I vissa fall ligger vi något högre i pris än en annan konkurrent, men i det stora hela har vi lägst priser. Utöver detta så har vi mycket goda marginaler cirka 30% i ren vinst på varje frakt, lågt räknat.

 

Utgifterna är minimala då hela verksamheten drivs med dator och telefon som arbetsverktyg.

 

Detta är en unik affärsidé och lite svår att beskriva i detalj i en annons.

 

Kort sammanfattning:

 

Få konkurrenter för det krävs mycket goda kontakter för att få de avtal som behövs.

Svårt för andra att starta liknande verksamhet av samma anledning som ovan nämnd Mycket höga marginaler och vinst redan sedan dag 1.

 

Minimala kostnader  (bokföring, telefonräkning, internet, avtalstjänst. Sedan eventuell reklam, men det är inte ett måste för att få nya kunder kontinuerligt. Vill man kan man komplettera med säljare osv.

 

Befintlig kundstock på cirka 80 företag som regelbundet fraktar med oss Samarbetspartners som genererar kunder till oss

 

Alla våra samarbetspartners är jättenöjda med vårat samarbete och vi likaså.

 

Anledningen till att jag vill sälja en del eller hela bolaget,  är för att jag vill leva mitt liv och inte bekymra mig om pengar :). En annan anledning är att jag tror inte jag har kompetensen att driva ett företag med så goda resultat och potential.

 

Första året omsatte vi cirka 1,5 miljoner (Lågt räknat) och nu hittills andra året cirka 2 miljoner. Vinst på detta är 40-50%

 

Våra kunder blir medlemmar hos oss för att få använda våra fraktavtal och få support med deras logistik. Detta betalar dom oss en årsavgift för varje år de är medlemmar. första året fortlöper medlemskapet inte per automatik. Vi ringer kund och frågar om de vill förlänga sitt avtal. From år 2 löper medlemskapet på per automatik och där genereras en hög inkomst som till 100% är ren vinst.

 

För frakter har vi olika avtal och påslag:

 

Kurir snitt 30% påslag

Inrikes frakt 5%, 6%, 9 % påslag

Sjö och flyg transporter 25% av rederiets vinst Vägtransporter export & import 15% påslag Transportförsäkring 110% påslag

  

Som sagt, det är en unik affärsidé med unika avtal och höga vinstmarginaler.

 

Vi har till exempel en samarbetspartner som har 8000 kunder som är högst relevanta för vår tjänst och som vi kommer att få tillgång till och marknadsföras för. Vi har även tredje parts logistik företag som kontaktar oss och vill bli medlemmar. Genom våra avtal kan dom i sin tur ha påslag mot sina kunder...

 

I denna bransch skulle det räcka med 300 kunder som fraktar hyfsat mycket för att göra en rejäl vinst. Vi når ut till kunder genom e- postutskick, traditionell försäljning via telefon, samarbetspartners samt genom att våra kunder tipsar andra företag om oss.

 

Jag personligen jobbar hårt med att utöka vår kundstock genom samarbetspartners och har för avsikt att bli anställd på företaget från eventuell köpare.

 

Varje företag fraktar exempelvis för cirka 180 000 SEK /år. (lågt räknat) Snitt på vårat påslag är 40% exklusive sjö och flyg transport och medlemskap,...

 

40% av 180 000 SEK = 72 000 SEK + 3999 SEK i medlemskap / år = totalt 75 999 SEK i vinst / år

 

75 999 SEK * 300 företag = cirka 22,8 miljoner SEK i vinst / år.

 

(Sjö och flygfrakt är inte ens medräknat ovan för det varierar från 100 000 sek / år i vinst totalt till 5 miljoner / år. Detta kräver längre tid att uppnå en volym på. Men när man väl är där, har man en god inkomst utan att behöva lägga ner tid eller energi på det, det är speditörens ansvar)

 

Självklart går det att bygga ut företaget och lägga till tjänster. jag har mycket goda kontakter inom relaterade branscher för att kunna skriva fler samarbetsavtal men som sagt, jag tror inte jag har kapaciteten till att driva detta själv på grund av att jag förmodligen är för ung för att hantera så mycket pengar och risken är att jag förstör allt och det skulle vara tragiskt.

www.hrm.se - HRM Företagsöverlåtelse Marknad

www.guldtackor.se